MSÜ 2024 başvuruları başlıyor! Başvurular ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

TAKİP ET

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için yarın (3 Ocak) itibarıyla başvurular alınmaya başlayacak. Peki başvurular ne zaman sona erecek? Aday öğrencilerin neler yapması gerekiyor ve başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 3 Mart'ta 2024'te gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için başvurular yarın başlıyor!

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre 3 Ocak'ta başlayacak olan başvurular, 30 Ocak 2024'e kadar devam edecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapılabileceği gibi; ÖSYM'nin "Aday İşlemleri Sistemi" olarak adlandırdığı https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve "ÖSYM Aday İşlemleri" mobil uygulamasından da bireysel olarak yapılabilecek.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-MSÜ kılavuzunda yer alacak. Kılavuza 3 Ocak 2024 tarihi itibarıyla ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

YKS'YE GİRMEK GEREKİYOR MU?

Harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları 2'nci seçim aşamalarına katılmak isteyen adayların, ÖSYM'nin yapacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) da girmeleri gerekiyor.

Harp okullarına girmek isteyen adaylar YKS'nin 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) girmeleri gerekiyor. Astsubay meslek yüksekokullarına girmek isteyen adayların ise YKS'nin TYT oturumuna girmeleri yeterli oluyor.

Kaynaklar: aykiri.com.tr, NTV, ÖSYM

MSÜ Sınav ÖSYM Harp Okulu Astsubay Meslek Yüksekokulu Kılavuz 2024