MSB'den bedelli askerlik ücretleri hakkında açıklama!

TAKİP ET

Bedelli askerlik ücretlerinin pahalı olması nedeniyle gelen "Ücretler azaltılsın" talebine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 43 bin 150 TL'ye yükselen bedelli askerlik ücreti için yapılan eleştirilere ve "Ücretler azaltılsın" talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık kaynakları "Bedelli askerlik uygulamasının kaldırılması veya ücretinin azaltılması gibi popülist söylemlerle gençlerin duygularını istismar edilmemesi gerekmektedir" dedi.

"BAŞVURULARDA ARTIŞ VAR"
Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin sayısında her yıl artış yaşandığına işaret eden MSB kaynakları, uygulamanın ilk hayata geçtiği 2019'un ikinci yarısında 49 bin 107 kişinin bedelli askerlik için başvuru yaptığını aktardı. 1 Ocak-30 Haziran 2020 tarihlerinde 25 bin 893, 1 Temmuz-31 Aralık 2020 tarihlerinde ise 45 bin 740 kişinin başvuruda bulunduğuna değinen kaynaklar, 1 Ocak-30 Haziran 2021 tarihlerinde müracaat sayısının 34 bin 829'a ulaştığını kaydetti.

Ücretler hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
"TSK, karada, denizde ve havada ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak, 84 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir. Böylesine hassas ve kritik bir dönemde bedelli askerlik konularının istismar edilmesi ve böylesi konuların konuşulması dahi kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle bedelli askerlik uygulamasının kaldırılması veya ücretinin azaltılması gibi popülist söylemlerle gençlerin duygularını istismar edilmemesi gerekmektedir."

 

msb bedelli askerlik milli savunma bakanlığı