MNG Kargo siber saldırıya uğradı, milyonlarca kişinin bilgileri ele geçirildi! MGN Kargo'dan açıklama geldi...

TAKİP ET

MNG Kargo, siber saldırıya uğradı. Firma birçok kullanıcının verilerinin ele geçirildiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada alıcılara ait ad, soyad, adres, telefon numarası bilgilerinin sızdırıldığını duyurdu.

MNG Kargo’ya siber saldırı düzenlendi. MNG Kargo, saldırının ardından kurumsal müşterilerine ait şifrelerin ele geçirildiğini ve bazı kargo alıcılarının ad, soyad, adres ve telefon bilgilerinin sızdırıldığını açıkladı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumuna bildirimde bulunan MNG Kargo, “İhlalin, veri sorumlusunun kurumsal müşterilere sunduğu web servis üzerinden, kurumsal müşteriye/müşterilere ait kullanıcı adı ve şifrenin elde edilmesinden kaynaklı olarak, kurumsal müşterinin/müşterilerin hesaplarına yetkisiz erişim gerçekleştiren kişi/kişiler üzerinden sızma şeklinde olduğunun ve sistemden kaynaklı bir açık olmadığının düşünüldüğü” ifadeleri kullandı. 

KVKK ise yaptığı açıklamada, “İhlalin 15.08.2021 tarihinde başladığı ve 23.08.2021 tarihinde sona erdiği, 15.08.2021 tarihinde veri sorumlusunun kurumsal bir müşterisinden gelen sözlü bildirim sonucunda aynı gün içerisinde sızma testi çalışmasına başlandığı, yapılan incelemeler sonucunda 23.08.2021 tarihinde ihlalin tespit edildiği, İlgili kişilerin veri ihlali ile ilgili https://www.mngkargo.com.tr/iletisim internet sayfası, 0(850) 222 06 06 numaralı çağrı merkezi ve kisiselveri@mngkargo.com.tr e-posta adresinden bilgi alabileceği ifade edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

İhlalden etkilenen kişi sayısının belirlenemediği açıklanırken konuya ilişkin inceleme devam ettiği açıklandı.

mng kargo kargo siber saldırı kurye kargo takip mng kargo takip alıcı bilgileri