Mısır'ın Hurgada tatil beldesinde yüzen Rus turist, köpek balığı tarafından öldürüldü

TAKİP ET

Mısır'ın Hurgada tatil beldesinde yüzen Rus turist, köpek balığı tarafından öldürüldü. Kimsenin yardım edemediği turistin yardım çığlığı böyle duyuldu.

Mısır’ın önemli tatil bölgelerinden Hurgada'da kıyıya yakın bir yerde yüzen Rus turist, köpek balığının saldırısına uğradı. 

Saldırının yaşandığı anlarda "Help (Yardım)" diye bağıran turiste köpek balığından dolayı sahildeki kimse yardım edemedi. Ağır yaralanmasına rağmen kanlar içinde kalan turist, hayatını kaybetti.

Kızıldeniz’de yer alan 44 çeşit köpekbalığından en tehlikeli tür olarak gösterilen gri köpekbalığının, turiste saldırdığı sırada yardım ekininin de ulaşmaya çalıştığı görüldü.

İşte o anlar:

RUSYA KONSOLOSLUĞU SALDIRIYI DOĞRULADI

Rusya'nın Hurgada Konsolosluğu tarafından yapılan bir açıklama ile köpek balığı saldırısının gerçekleştiğini doğruladı. Açıklamada, Hurgada'da bir Rus vatandaşının köpekbalığı saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi. Hurgada'daki Rus Konsolosluğu, Rus vatandaşının ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırının meydana geldiği plaj güvenlik nedeniyle kapatılırken, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldı. Turistlerin denize girdiklerinde dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

DAHA ÖNCE DE SALDIRI MEYDANA GELMİŞTİ

Ekim 2020'de Mısır'da tatilde olan 12 yaşındaki Ukraynalı bir çocuk ve tur rehberi, okyanusta beyaz bir köpekbalığının saldırısından sonra uzuvlarını kaybetmişti.

2010 yılında ise Şarm El-Şeyh’te aynı gün içerisinde beş köpekbalığı saldırısı gerçekleşmiş, Üç Rus, bir Ukraynalı ve bir Alman turist yaralanmıştı.

71 yaşındaki Alman turist, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.