Mısır'da o turist hayatını kaybetti

TAKİP ET

Mısır'da köpek balığı, sahildeki bir turiste saldırdı. Kolu ve bacağı kopan 68 yaşındaki turiste kimse yardım edemedi. Ağır yaralanan turist, feci şekilde can verdi.

Mısır’ın önemli tatil bölgelerinden Şarm El-Şeyh’te kıyıya yakın bir yerde yüzen 68 yaşındaki Avusturyalı bir kadın turist, köpek balığının saldırısına uğradı.

Saldırıda kolu ve bacağı kopan kadına köpek balığından dolayı sahildeki kimse yardım edemedi.

Ağır yaralanmasına rağmen kanlar içinde kıyaya kadar yüzmeyi başaran turist, doktorların kıyıdaki müdahalesinin ardından “acı verici şok” nedeniyle hayatını kaybetti.

Kızıldeniz’de yer alan 44 çeşit köpekbalığından en tehlikeli tür olarak gösterilen gri köpekbalığının saldırdığı kadının kıyıya yüzmeye çalıştığı anlar kameraya yansıdı.

Köpekbalığı saldırısı sonrası deniz kırmızıya dönerken, yetkililer çevredeki plajları üç gün süreyle kapattıklarını açıkladı.

DAHA ÖNCE DE SALDIRI MEYDANA GELMİŞTİ

Ekim 2020'de Mısır'da tatilde olan 12 yaşındaki Ukraynalı bir çocuk ve tur rehberi, okyanusta beyaz bir köpekbalığının saldırısından sonra uzuvlarını kaybetmişti.

2010 yılında ise Şarm El-Şeyh’te aynı gün içerisinde beş köpekbalığı saldırısı gerçekleşmiş, Üç Rus, bir Ukraynalı ve bir Alman turist yaralanmıştı.

71 yaşındaki Alman turist, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Mısır Köpek balığı saldırı turist deniz okyanus