Milyonlarca liralık Şehir Hastanesi projesinde dikilen ağaçlar ve çimler kurudu!

TAKİP ET

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti milletvekili Recep Akdağ'ın, 'Prestij Projem' dediği Erzurum Şehir Hastanesi'nde skandallar bitmiyor. Hastanenin çevresine dikilen binlerce ağaç ve toprak zemine serilen 10 binlerce metrekare çim, sulanamadığı için kurudu.

Eski Sağlık Bakanı ve AKP Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ın ‘prestij Projem’ diye adlandırdığı Erzurum Şehir Hastanesi’nde yeni bir skandal ortaya çıktı. Hastanenin çevresine dikilen binlerce ağaç ve toprak zemine serilen on binlerce metrekarelik çim örtü sulanmadığı için kurudu. 

Sözcü’den Orhan Bozkurt’un haberine göre, hizmete girdiğinden beri maliyeti hesaplanamayan ve bilinmeyen hastane; bin 570 yatak kapasitesi, 39 ameliyathanesi, 44 diyaliz yatağı, 272 yoğun bakım yatağı, 36 görüntüleme odası ve 310 poliklinik odası ile Türkiye ve Orta Doğu’nun en büyük kapasiteli hastanelerinden biri oldu. Ay şeklindeki mimarisi ile dikkat çeken Şehir Hastanesi, geçtiğimiz yılın mayıs ayında yaşanan salgın süreci de göz önünde tutularak eksiklerine rağmen alelacele hizmete açılmıştı. Uluslararası Yeşil Bina Sertifikası (LEED) alacak olan hastane, çevreye duyarlı olarak yapılmıştı.

YAZ GELİNCE İHMAL ORTAYA ÇIKTI 
Hizmete açıldıktan sonra ‘Çevre düzenlemesi bakım onarım ve altyapı ihalesi’ ile ilgili bir çalışmanın olmaması ile hastane bahçesinde bulunan binlerce ağaç kurudu. Özellikle son yılların en yüksek kuraklığının yaşanması ve yaz aylarının gelmesiyle karların eriyip kuruyan ağaçlara su verilme zamanının gelmesiyle ihmal ortaya çıktı. Hastane bahçesine, yeşil alanlara ve parklara can suyu taşıyacak sistemin unutulduğu ve binlerce ağacın kuruduğu ortaya çıktı. 

İHMAL ORTAYA ÇIKINCA İHALE AÇILDI 
AKP’li eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ın, ‘Prestij Projem’ dediği Erzurum Şehir Hastanesi’nde, milyonlarca lira harcanarak dikilen ağaçlar kurumaya başlayınca ‘sulama sisteminin ihalesinin’ de ‘apar topar’ yapıldığı öğrenildi.

Yapım sürecinde de bir çok tartışmaya sebep olan, iptal edilen ve yeniden yapılan ihaleleri ile gündemden düşmeyen Erzurum Şehir Hastanesi’nin kuruyan ağaçları ile ilgili İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli tepki gösterdi.

Cinisli, ”Erzurum’un kaderi bu… Karlar eriyince gerçek su yüzüne çıkıyor, şapka düşüyor keller görülüyor. Bu iktidar, yılardır aynı yöntemi kullanıyor. Bir şeyi önce bozuyor, sonra yapıyormuş gibi yapıyor… Amaç, devlete daha çok masraf çıkarıp, para kazanmak… Yazık, günah…” dedi

recep akdaş şehir hastanesi erzurum ağaç çim naci cinisli iyi parti ak parti