Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Artık yıllık izinden düşecek!

TAKİP ET

Koronavirüs salgınına ilişkin çalışanlarla ilgili kritik bir karar alındı. Bundan sonra koronavirüs nedeniyle alınan istirahat raporları yıllık izinden düşecek.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgınına ilişkin milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni bir karar aldı.

Nisanda dolacak rapor süreleri yılsonuna kadar uzatıldı. Kovid-19'a yakalanan çalışanlara verilen istirahat raporlarının ise 40 günlük izin hakkının içinde hesaplanacağı açıklandı.

Milliyet’in haberine göre; Sağlık raporlarını yeniletmek ve reçete yazdırmak için sağlık merkezlerinde ortaya çıkan yoğunluğun önlenmesi amacı ile geçerliliği nisan sonunda dolacak "süreli sağlık raporları"nın yıl sonuna kadar kabul edilmesi talimatı verildi.

YILLIK İZİNDEN DÜŞECEK
Ayrıca Kovid-19'a yakalanan çalışanlara verilen istirahat raporlarına ilişkin de düzenleme yapıldı. Çalışanlara Kovid-19'a yönelik 14+14 şeklinde verilen, 28 günlük istirahat raporu uygulaması kaldırıldı. Rapor hakkı, bugüne kadar iş yerlerinde salgının etkisinin azaltılması için, çalışanların yıllık maksimum 40 gün olan izin hakkına dahil edilmiyordu.

yıllık izin istirahat rapor sağlık hastane koronavirüs istirahat raporu