Milyar ile milyonu karıştıran Erdoğan, canlı yayını aradı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında 19 yılda dikilen ağaç sayısının 5 milyar 400 bin olduğunu açıklamıştı. Dil sürçmesi nedeniyle 5 milyar dediğini belirten Erdoğan, stüdyodaki AKP 22. dönem milletvekili Resul Tosun ile görüşerek hatayı düzeltti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında 19 yıllık iktidarlık sürecinde dikilen ağaç sayısını açıklamıştı. TV 100'de bir tartışma programının konukları AKP 22. dönem milletvekili Resul Tosun ve Gürkan Hacır arasında "5 milyar mı, 5 milyon mu?" tartışması yaşandı. Tosun, program sırasında stüdyodan çıkarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

Resul Tosun, görüşmenin ardından Erdoğan'ın milyarı yanlışlıkla milyon okuduğunu söyledi. Tosun, "Sayın Cumhurbaşkanı’na mevzuyu bildirdim. Dedi ki “Programın sonunda sürçülisan olduğunu, bunun 5 milyar olduğunu açıkladım. Siz sonunu seyretmemişsiniz" şeklinde konuştu.

Gazeteci Gürkan Hacır ise 5 milyar ağacın dikilebildiğini gerçekçi bulmadığını ifade ederek dünya genelinde yılda bir milyar ağaç dikildiğini savundu.

 

erdoğan akp ağaç stüdyo canlı yayın