Milli Eğitim'den 'Dilara öğretmen" hakkında açıklama

TAKİP ET

İstanbul'da bir anaokulunda görev yapan Dilara Kuş isimli öğretmen, öğrencisinin doğum günü kutlamasını sosyal medyadan paylaşmıştı. Dilara öğretmen, açıklama yaparak işine son verildiğini duyurdu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

İstanbul'da bir anaokulunda öğretmenlik yapan okul öncesi öğretmeni Dilara, ana sınıfında üzgün bir şekilde duran minik öğrenciye annesinin yaptığı doğum günü sürprizini videoya almış ve sosyal medyadan yayınlamıştı. Görüntülerde minik çocuğun sevinci ve annesine olan sevgisi izleyenleri duygulandırmıştı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Dilara öğretmen yeni bir açıklama yapmış ve işine son verildiğini söylemişti. Dilara öğretmenin işine son verilmesi sosyal medyada gündem olurken, konuyla ilgili açıklama geldi.

Minik İbrahim'in doğum günü videosunu paylaşan Dilara Öğretmen, işine son verildiğini söyledi


İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açıklamasında; "'Ek Ders Karşılığı Görevlendirme' kapsamında görev yapan okul öncesi öğretmenimizin (Dilara Kuş) birinci dönem çalıştığı ilçede ihtiyaç duyulan başka bir okulda görevlendirmesi planlanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında ise, "31 Ocak 2022 Pazartesi günü sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılan 15 bin öğretmenin 7 bin 500'i İstanbul'a atanmıştır. Bu 7 bin 500 öğretmenin bir bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminde İstanbul'da 'Ek Ders Karşılığı Görevlendirme' kapsamında öğretmenlik yapmaktaydı."

milli eğitim dilara öğretmen sosyal medya doğum günü