Milli Eğitim Bakanlığında deprem: Erdoğan Talim ve Terbiye Kurulunu görevden aldı!

TAKİP ET

Ziya Selçuk'un istifası sonrasında Milli Eğitim Bakanlığına Mahmut Özer'in atanmasıyla birlikte kadrolarda büyük değişim yaşanıyor. Son olarak, Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun 5 üyesi görevden alındı.

Ziya Selçuk'ın istafısyla birlikte Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti’nde yer alan Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığına atanmıştı. Atama sonrasında Maarif Vakfındaki görevinden istifa eden Özer, bakanlık içinde çok sayıda ismi değiştridi. Son değişim ise Talim ve Terbiye Kurulu'nda yaşandı.

ERDOĞAN 5 İSMİ GÖREVDEN ALDI
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile başkan ve 10 üyeden oluşan Talim ve Terbiye Kurulu’nda 5 üye görevinden alındı, yerlerine bir başkan ve 6 üye atandı.

Görevden alınan üyeler Dr. Mehmet Sürmeli, Dr. Hasan Kavgacı, Dr. Hüseyin Şirin, Toper Akbaba ve Prof. Dr. Bahri Ata; göreve atanan üyeler ise Prof. Dr. Mehmet Karataş, Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Prof. Dr. Bülent Dilmaç, Doç. Dr. Cem Gençoğlu, Dr. Mehmet Gündüz ve Dr. Hüseyin Yorulmaz’dan oluştu.

MAARİF VAKFINDAN ATAMA
Kurul başkanlığına, istifa eden Prof. Dr. Dönmez yerine Prof. Dr. Demirli getirildi. Demirli, aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Danışma Kurulu Üyeliği yapıyor. Demirli, yurtdışında FETÖ’den devralınan okulları yöneten Türkiye Maarif Vakfı’nın Mütevelli heyetinde yer alıyor. Vakfın mütevelli Heyeti üyelerinin 7 bin 500 lira huzur hakkı aldığı biliniyor. Demirli, böylece, Türkiye Maarif Vakfı’nda birlikte görev yaptığı Özer’in Milli Eğitim Bakanı olmasının ardından MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na atanmış oldu.

meb ziya selçuk mahmut özer milli eğitim erdoğan talim ve terbiye resmi gazete