Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KPPS mülakat mağduru gençlerle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaya Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'den yüksek puan almasına rağmen mülakatlarda düşük puan ile elenen gençlerle görüşöüş ve yaptığı açıklamada "MEB, Danıştay kararına uymuyor" demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmen atama sürecinde gerçekleştirilen sözlü sınava yönelik yaptığı açıklamaya dair kamuoyunu bilgilendirme gereği ortaya çıkmıştır.
 
Sayın Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamasında; "Danıştayın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla, yazılıda aldığı, KPSS'de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar." ifadelerine yer vermiştir. 
 
Bu ifade ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'de mülakat mağduru olan gençlerle buluşmuş ve açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

''Onlara özür borcumuz var. Yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan beye ulaşamıyoruz. Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım. 84 milyonun itiraz etmesi lazım. Babaların annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini hepimiz biliriz. Anne babaların haklarını çalmak kimin hakkıdır? Daha önce benzer olaylar çıkınca Danıştay bir karar verdi. Bir puan aralığı belirliyor. Yazılıda alınan puanla mülakatta verilen puan arasında bir aralık belirlemeleri gerekiyor. Danıştay'ın kararına uymuyorlar.

Bütün siyasi partiler, Danıştay'ın kararına uyulması için görüş birliğine vardılar. TBMM'nin milli eğitim kararına, Danıştay kararına uymayacaksınız; çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz. Sonra bana adaletten bahsedeceksiniz? Bu çocuklarımızın haklarını savunmak benim boynumun borcudur. Saray'da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız.''

milli eğitim kemal kılıçdaroğlu kılıçdaroğlu meb danıştay kpss mülakat