Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

TAKİP ET

Türkiye, son 24 saatte koronavirüs vakalarında günlük vaka sayısı 40 bini aşırak Avrupa'da lider konuma gelirken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim için yeni bir açıklama geldi.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları 40 bini aşarken okulların durumu veliler ve öğrenciler tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Vaka sayılarının 50 bini aşması beklenirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitime dair açıklama geldi.

Ziya Selçuk, "Bizim elbette en önemli önceliğimiz yüz yüze eğitim. Fakat OECD ülkeleri arasında, Slovakya, Kostarika gibi ülkelerden sonra en çok okulların kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5’te yer alıyoruz. Bu sağlık önceliğimiz prensibinden kaynaklanan bir yaklaşım" dedi.

Selçuk'un açıklaması şu şekilde:

2 Mart’tan sonra okulların açılmasıyla beraber anlık olarak bu dinamik süreci izliyoruz, takip ediyoruz. Bu çerçevede şunu rahatlıkla söylemek mümkün. Okullarımıza devam noktasında ilkokullardan yüzde 80’nin üzerinde bir katılım söz konusu. Ortaokullara baktığımızda yüzde 76 civarında bir katılım var ve liselerde de yüzde 70 civarında bir katılım var. Okullara devam konusunda bu artışlar devam ediyor. Yükseldiğini gösteriyor istatistikler. Bizim elbette en önemli önceliğimiz yüz yüze eğitim. Fakat OECD ülkeleri arasında, Slovakya, Kostarika gibi ülkelerden sonra en çok okulların kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5’te yer alıyoruz. Bu sağlık önceliğimiz prensibinden kaynaklanan bir yaklaşım. Biliyorsunuz Valilik İl Hıfzıssıhha Kurulları ile birlikte değerlendirmeler yapıyorlar. Kendisine özgü kararlar alıyorlar. Ben bu süreçte emek veren tüm valilerimize ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Çünkü zor bir süreç yaşıyoruz ve bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz

ziya selçuk yüz yüze eğitim okul eğitim milli eğitim bakan