Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı: Sayısal, sözel ve eşit ağırlık ayrımı kalkıyor mu?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sistemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Bu ülkeye sayısal, sözel, eşit ağırlık ayrımını kim yaptıysa en büyük kötülüğü yapmış" diyen Özer, ayrımın kalkacağına yönelik sinyalleri verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 28 Şubat'ta Ankara'da bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Özer, gazetecilere yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Bu ülkeye sayısal, sözel, eşit ağırlık ayrımını kim yaptıysa en büyük kötülüğü yapmış” diyen Özer, okullardaki bu ayrımın kalkacağının sinyalini verdi. Özer, "Matematiği herkesin bilmesi gerekiyor. Yöntemi değiştirip, korkulu bir rüya olmaktan çıkacağız" dedi.

Özer, şöyle konuştu:
"Matematikle ilgili bir seferberlik başlatacağız. Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. Bu ülkeye sayısal, sözel, eşit ağırlık ayrımını kim yaptıysa en büyük kötülüğü yapmış. Matematiği herkesin bilmesi gerekiyor. Yöntemi değiştirip, korkulu bir rüyadan çıkarıp, severek yani öğrendiği şeyleri yaşama da adapte etmelerini sağlayacağız."

mahmut özer meb milli eğitim bakan eğitim sayısal sözel eşit ağırlık