Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Yüz yüze eğitimin detayları belli oldu!

TAKİP ET

Kabine toplantısının ardından 6 Eylül itibariyle okullarda yüz yüze eğitime başlanacağı açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında "6 Eylülde yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan'ın açıklamasının ardından yüz yüze eğitimin detayları belli oldu.

Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz" dedi. Özer, yüz yüze eğitim için alınacak tedbirleri de açıkladı.

MASKE ZORUNLU
Özer, "Yüz yüze eğitimin aksamaması için maske, mesafe ve hijyenden taviz yok" ifadelerini kullandı. 

OKULA GİRİŞ ÇIKIŞLAR SINIRLANDIRILACAK
Özer, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız; okula maske takarak gelecekler. Öğrenci ve personelimizin maskeye ihtiyaç duymaları halinde okul idarelerimiz ücretsiz maske temin edecek. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak" diye konuştu.

milli eğitim maske meb yüz yüze eğitim okul sınıf