Milli Düşünce Merkezi'nden Batuhan Çolak'a destek: Kampüs Cadıları'nın hedef göstermesi kabul edilemez

TAKİP ET

Millî Düşünce Merkezi, Batuhan Çolak'ı hedef gösteren oluşumlar hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada "Yaptıkları eylemler ve kullandıkları argümanlar, kadın haklarını savunmaktan ziyade, terör örgütünü ve bölücülüğü savunmak yönündedir" denildi.

Kampüs Cadıları isimli terör örgütü PKK uzantısı oluşumun Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ı hedef göstermesine tepkiler sürüyor.

Milli Düşünce Merkezi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehit edilmesine neden olan Kampüs Cadıları isimli oluşumun Batuhan Çolak'ı hedef göstermesinin ardından kamuoyu açıklaması yayınladı.

Açıklamada "Yaptıkları eylemler ve kullandıkları argümanlar, kadın haklarını savunmaktan ziyade, terör örgütünü ve bölücülüğü savunmak yönündedir" denildi.

Milli Düşünce Merkezi'nin açıklaması şöyle:
"20 Şubat 2022 tarihinde “Kampüs Cadıları” takma ismiyle ortaya çıkan bir grup, Aykırı Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Batuhan Çolak’ı “teşhir” ettiklerini ilân eden bir tweet attı. Pek çok kişi ve kurumun tepki gösterdiği paylaşım, Millî Düşünce Merkezi Şiddete Hayır Platformu’nu da son derece rahatsız etmiştir.

Bundan 7 yıl önce, “Kampüs Cadıları” kod adlı grup, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü Öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu hedef göstermiş ve Çakıroğlu etnikçi bölücüler tarafından katledilmişti. Aynı örgüt bu defa Batuhan Çolak’ı hedef gösterdi ve bunu da Çakıroğlu’nun vefatının yıl dönümüne rast getirdiler.

Dün, Siyasal İslamcılığın etnik bölücülüğe verdiği tavizkâr tutumdan aldığı cesaretle eylemler düzenleyerek Fırat’ın ölümüne zemin hazırlamışlardı. Bugün de haber verme sorumluluğunu ve özgürlüğünü kullanan bir gazeteciye aynı şeyi yapmaktadırlar. Bahsi geçen grup bu paylaşımı ile Sayın Batuhan Çolak’a asılsız iftiralar atarak sosyal medya şiddeti uygulamış; aynı zamanda Batuhan Çolak’ı hedef göstermek suretiyle Türk Ceza Kanunu’nda tanımlı halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu alenen işlemiştir.

Kullandıkları sıfatlar arasında “feminist” de bulunan grup kendisini, “Kampüs Cadıları, üniversitelerde genç kadınların kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlar karşısında örgütlenen bağımsız, hiçbir siyasi oluşum içerisine girmeyen kendi kararlarını veren bir topluluktur…” şeklinde tanımlamaktadır. Buna karşılık yaptıkları eylemler ve kullandıkları argümanlar, kadın haklarını savunmaktan ziyade, terör örgütünü ve bölücülüğü savunmak yönündedir.

Feminizm, 20. Yüzyılın politik ve baskıcı ortamının da etkisiyle temellendirdiği felsefî kavram ve tezlerini artık güncellemeye başlamıştır. Günümüzde feminist literatür; farklı siyasal, sosyal ve hatta psikolojik faktörlerin de etkisiyle toplumdaki cinsiyet ayrılıkçılığından kurtulmuş, kadın öznesinin kendini kabul ettirmesiyle temellenen bir zeminde şekillenmeye devam etmektedir. Bu bakış açısıyla, Aydınlanma Çağı’nda karşımıza çıkan ve çeşitli baskılara tepki olarak tavır belirleyen feminizm, bugün yerini kadının özgül bir ağırlığı olduğunun kabulüne bırakmıştır.  Bütün bu gelişmeler bahis konusu sözde feminist örgütün gündeminde değildir. Çünkü söz konusu örgüt, sadece feminizm etiketini kullanan özünde etnik bölücülüğe hizmet eden bir örgüttür.

21. Yüzyılı yaşadığımız bu çağda, hâlâ kendi politik ve hatta bölücü yaklaşımlarını kadın, kadın bedeni ve feminizm kavramlarıyla maskeleyerek yapılan her eylemi Millî Düşünce Merkezi Şiddete Hayır Platformu olarak reddediyor, en sert ifadelerle kınıyoruz. Türk milletinin varlığı ve devamlılığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu mukaddes Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar olması için gerek canını gerekse mesaisini harcayan her ferdin destekçisi olduğumuzu gür bir sesle haykırıyoruz.

Bu vesileyle, 20 Şubat 2015’te bölücü teröre kurban verdiğimiz genç kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve tüm şehitlerimize rahmet, başta Sayın Batuhan Çolak olmak üzere görevini namusuyla yapma gayretindeki tüm meslek mensuplarına kolaylıklar dileriz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Millî Düşünce Merkezi Şiddete Hayır Platformu"

 

milli düşünce merkezi batuhan çolak kampüs cadıları terör pkk fırat yılmaz çakıroğlu