Milletvekilleri TBMM'deki özgeçmişlerine 'TikTok' hesabını ekleyebilecek!

TAKİP ET

Milletvekilleri tarafından iletilen TBMM sitesindeki özgeçmişlere TikTok hesabı ekleme talebi, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç tarafından kabul edildi. Böylece milletvekilleri TBMM sitesindeki özgeçmişlerine TikTok hesaplarını ekleyebilecek.

Son yılların en popüler uygulamaları arasında zirvede yer alan TikTok için TBMM'den hamle geldi. Milletvekillerinin TBMM sitesindeki özgeçmişlerine TikTok hesaplarını ekleyebilme talebi, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç tarafından kabul edildi. Artık milletvekilleri TikTok hesaplarını özgeçmişine ekleyebilecek.

TikTok’un yasama faaliyetlerinin gösterilmesi için uygun bir platform olduğunu savunan vekiller konu hakkında Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın meclise sunduğu önergede şu ifadeler yer aldı; "Özellikle Instagram, YouTube ve TikTok son yılların yükselen mecralarıdır. Milletvekillerinin özgeçmişlerinin ve yasama faaliyetlerinin bulunduğu sayfada, sadece Facebook ve Twitter adlı sosyal medya mecralarının bağlantıları eklenebilmektedir. Burada bir düzenleme yapılarak, milletvekillerinin özellikle YouTube ve Instagram sayfalarına erişim bağlantısı eklenmesi noktasında bir revize/çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"

TBMM KABUL ETTİ
Hürriyet'in haberine göre, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'ten konu hakkında bir açıklama geldi.

Bilgiç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "TBMM resmi internet sayfasında milletvekillerinin özgeçmiş bilgilerinin bulunduğu kısma milletvekillerine ait sosyal medya hesabı olarak soru önergenizde bahsi geçen sosyal medya hesaplarının eklenmesi mümkün olup; milletvekillerimiz tarafından talep edilmesi durumunda kendi özgeçmiş sayfalarında gerekli değişiklik yapılabilecektir."

milletvekili tbmm tiktok vekil özgeçmiş