Migros'tan ceza açıklaması: "Zaten zararına satıyoruz!"

TAKİP ET

Rekabet Kurumu'nun 517.7 milyon TL ceza kestiği Migros'tan yeni açıklama geldi. Migros İcra Kurulu Başkanı Özgür Tort, cezanın ayçiçek yağı nedeniyle kesildiğini belirterek cezayı kabul etmediklerini söyledi. Tort, "Zaten zararına satıyoruz" dedi.

 

Rekabet Kurumu'ndan ceza alan 5 büyük market zincirinden biri olan ve 517.7 milyon TL para cezası kesilen Migros’tan yeni bir açıklama geldi. Migors İcra Kurulu Başkanı Özgür Tort, cezanın ayçiçek yağı nedeniyle kesildiğini söyledi.

Tort, cezaya konu ayçiçek yağının 3 yıllık dönemde zararına satıldığını iddia ederek cezayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Hürriyet'ten Sefer Levent'in haberine göre Tort ayrıca, Rekabet Kurumu'nun raporunda bahsi geçen tedarikçi Salvo Gıda'yla yapılan görüşmenin, yeni fiyat artışının ertelenmesine ilişkin doğal bir "ticari görüşme" olduğunu öne sürdü.

"İÇİMİZE SİNDİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
“Yıllardır bu anlayışla çalışmamıza rağmen, ekonomik realitelerden uzak bir şekilde tarafımıza verilen cezayı, daima müşterisinin bütçesine destek veren bir marka olarak kabul etmemiz, içimize sindirmemiz mümkün değildir" diyen Tort, "Yıllardır inşa edilen Migros değerleri ile asla bağdaşmamaktadır. Kesinlikle kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

migros ayçiçek yağı rekabet kurumu ceza ekonomi fahiş fiyat