Migros, düşük zam nedeniyle eylem yapan 250 kişinin işine son verdi

TAKİP ET

Migros'un Esenyurt'taki deposunda çalışan işçiler, düşük zam nedeniyle günlerdir eylem yapıyordu. Migros'un eylemdeki 250 kişinin işine son verdiği belirtildi.

Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışan işçilerin yüzde 8'lik ücret artışına karşı başlattığı eylem 7’nci gününde de devam ederken Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen), 250 kişinin işine son verildiğini açıkladı.

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar i Migros'un dün akşam 250 işçiyi sadece zam istediği için ve anayasal hakkını kullanarak işten kaçındığı için ilgili yasanın 'iyi niyet ve ahlak kurallarına uymama' maddesine dayanarak işten çıkardığını ifade etti.

Neslihan Acar işten çıkarmalarla ilgili şunları söyledi:
"Bugün sabah buraya gelip direnmeye devam eden işçi arkadaşlarımız içeriye seslendiğinde, depo içerisinde işten atılmamış, idari izinde olan arkadaşlarımız da işten atıldı. Şu an yaklaşık 250 işçi, bir gecede kapının önüne kondu. Bir ekmek isteyen işçilerin ellerindeki ekmekler de elinden alındı. Biz, bu gücü biliyoruz, bu hadsizliği biliyoruz. Bugün, sadece Migros’ta değil, Türkiye’nin her yerinde işçiler bu pervasızlığa, bu hukuksuzluğa karşı direniyor. Bizim size çağrımızdır, bizim patronlara çağrımız yok. Bizim buradaki, halka çağrımızdır. Buradaki sesi duyun. İşçiler ekmeklerini büyütmek istiyor. Buradaki sesi duyacaksınız ve Migros’un olduğu bütün alanları buradaki bütün işçilerle dar edeceksiniz. Dün akşam söyledik, bizim kölelik hizmeti dışında kaybedecek hiçbir şeyimiz yoktur. Kölelik dışında biz hiçbir şey kaybetmedik. Asıl Migros düşünsün. Özilhan düşünsün. Biz, 20 tane işçiyle Özilhan’ın evini ona dar ettik. 300 işçiyle bütün ülkeyi Özilhan’a dar edeceğiz. Ta ki arkadaşlarımız iş başı yapana kadar.”
 

migros migros deposu eylem zam işçi işten çıkardı esenyurt depo