MHP'li İkizdere Belediye Başkanı: "Söyleyeceğim her söz Cumhur İttifakı'na zarar verir"

TAKİP ET

İkizdere'de açılmak istenen taş ocağı üzerine tartışmalar sürüyor. Şimdi de İkizdere'nin MHP'li Belediye Başkanı Hakan Karagöz sitem dolu açıklamalarda bulundu. Karagöz, "Söyleyeceğim her söz Cumhur İttifakı'na zarar verir" dedi.

Ülkenin hemen her kesiminin tepkö gösterdiği İkizdere’de açılmak istenen taş ocağına dair tartışmaları devam ediyor. Tartışmaya son olarak İkizdere’nin MHP’li Belediye Başkanı Hakan Karagöz dahil oldu.

Gazete Duvar’ın sorularına cevap veren Karagöz Cumhur İttifakı’na zarar vermek istemediğinin altını çizerek “Bu saatten sonra benim belediye başkanı olarak Hakan Karagöz olarak söyleyeceğim her söz, yazacağım her yazı, yapacağım her eylem öncelikle partime, ilçeme ve Cumhur İttifakı'na zarar verir” dedi.

Birçok “üçkağıtçılık” olduğunu ve bu yüzden de bir güvensizlik oluştuğunu söyleyen Karagöz açıklamalarına şu şekilde devam etti;
“Daha önce hülle ile üçkâğıtçılık ile elde edilen sahte belgelerle bir ruhsat alındı. Gürdere Köyü Derneği ve yurttaşlar Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı ve ruhsat iptal oldu. Dolayısıyla bir güvensizlik ortamı oluştu. Daha sonra vali bey, bakan bey ve milletvekilleri de bu yapılan eksikliğin farkına varıp kabul ettiler. Tabi bu arada alan boş kaldı. HDP milletvekili, CHP milletvekili, İYİ Parti milletvekili herkes bu alanı doldurmaya çalıştı. HDP milletvekilleri bunu aldılar meclis gündemine getirdiler. İYİ Parti ve CHP de bunun üstüne atladı. Belli gruplar, bozguncu gruplar diyeyim, bu işin içine dahil oldu.”

“BU İNSANLAR BİR ŞEYLERE OY VERİYORLAR”
Özellikle AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı’ya sitemlerini dile getiren Karagöz, Avcı’nın bölge halkını dinlemediğini “Buradan geliyor, geçiyor ama Petrana’da (köy) durup insanları dinlemiyor. Bu insanlar bir şeylere oy veriyorlar. Ne oluyor, burada bir dinlemek lazım” sözleriyle ifade etti.

Ayrıca devletin “sadece 13 hektarlık alandan bu taşı alacağız” demesi durumunda ister istemez geri adım atacağını belirten Karagöz, HES ile taş ocağı arasında tercih yapması durumunda HES’i tercih edeceğini şu sözlerle belirtti; “Öncelikle şunu da söyleyeyim. HES mi, taş ocağı mı derseniz, ben HES derim. Çünkü taş ocağı hepten mahvedecek orayı, taş ocağı bir felakettir.”

mhp ak parti ikizdere rize işkencedere vadisi cengiz inşaat cengiz holding taş ocağı cumhur ittifakı belediye başkanı