MHP'den kabine değişikliği öncesi Süleyman Soylu hamlesi!

TAKİP ET

AK Parti'de bugün gerçekleştirilen kongrenin ardından Bakanlıklarda yapılacak değişikliklerle yeni kabinenin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor. Revizyon iddialarının gündeminde yer alan bir numaralı isim olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için MHP'den hamle geldi.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara'da gerçekleştiriliyor. Kongre sonrasında Bakanlıklarda yapılacak değişiklikle beraber yeni kabinenin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Kabine değişikliğinde koltuğunu koruyup korumayacağı en çok merak edilen isim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olurken MHP'den flaş bir hamle geldi. 

Kulislerde Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’ndan alınarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılacağı iddiası gündeme getirilirken, Süleyman Soylu’nun bir üst makama geçmesine rağmen yetkisiz ve etkisiz bırakılacağı yorumlarını da yapılmaya başlandı. 

MHP’DEN SOYLU HAMLESİ
OdaTV'nin haberine göre, Cumhur İttifakı ortağı MHP’den tüm bu yorumlara cevap gibi bir hamle geldi. MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi, üç gün üst üste manşetten Süleyman Soylu röportajı yayımladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek’in de hazır bulunduğu röportajlarda Soylu’ya “arkandayız” Erdoğan’a “Soylu’yu görevden alma” mesajı verildi.

BAHÇELİ'NİN İLK SOYLU HAMLESİ DEĞİL
Soylu, pandemi sürecinde konulan sokağa çıkma yasağında hata yaptığını kabul edip istifa etmiş MHP lideri Bahçeli, Soylu’nun göreve devam etmesini istifanın kabul edilmemesini istemişti.

Bahçeli direkt olarak olmasa da Türkgün gazetesi aracılığıyla Soylu’ya bir kez daha sahip çıkmış oldu.

MHP’nin Soylu mesajının AK Parti’de nasıl etki edeceği ise kongreden sonra gerçekleşecek kabine revizyonuyla görülecek. 

mhp ak parti süleyman soylu kabine bakan