MHP'den beyin göçü açıklaması: Abartılmış bir propaganda

TAKİP ET

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, gençlerin yurt dışına gitmek istediğini vurgularken, AKP ve MHP'ye oy veren gençlerin de yurt dışında bir yaşam kurmanın hayalinde olduğunu belirtti. Bülbül'ün bu sözlerine MHP'den itiraz geldi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yaptığı açıklamada Türk gençliğinin TEKNOFEST'ler, AR-GE çalışmaları ve teknoparklara olan ilgisinin önemini vurguladı. Akçay, gençlerin Türkiye'de yaşamak istediğini ifade etti.

Erkan Akçay, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Milliyetçi Hareket Partili, Türk milliyetçisi, ülkücü gençler 'önce ülkem ve milletim; sonra partim ve ben' anlayışına sahiptirler ve can feda bir şekilde ülkesi, milleti için çalışan ve çalışmak isteyen gençlerdir. Türkiye'nin gerçekleştirdiği teknoloji hamlelerinde yüz binlerce gencimizin yönü Türkiye'ye yöneliktir.”

"ABARTILI BİR PROPAGANDA"
Konuya ilişkin kurgu videoların hazırlandığını, toplum üzerinde bir propaganda çalışması yürütüldüğünü iddia eden Akçay, “Buna ilişkin ne kadar kurgu videolar hazırlandığını da biliyoruz ve bu kurgu videolara figüranlık yapan oyuncuların da kimlere hizmet ettiğini, hangi odaklara mensup olduklarını da biliyoruz. Bu, abartılı bir propagandadır. Türk gençliği, ülkesinde yaşamak, ülkesinde iş, aş ve meslek sahibi olmak istemektedir” açıklamasında bulundu.
 

mhp beyin göçü gençler gençlik yurt dışı propaganda