MHP'de 'Yavuz Bingöl' krizi: Törenle geçmişti, gerçeği e-Devlet'ten öğrendi

TAKİP ET

CHP'den istifa ederek MHP'ye geçen Yalova Belediye Meclis Üyesi Yavuz Bingöl, 15 aydır partiye üyeliğinin yapılmadığını söyledi. Bingöl, "MHP'ye hiç üye yapılmamışım. Ben de bu gerçeği e-devlet üzerinden yaptığım sorgulama sonucu öğrendim" dedi.

Yerel seçimlerde CHP'den Yalova Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Yavuz Bingöl, 2020 yılından partisinden istifa etmiş ve kısa süre sonra da MHP saflarına katılmıştı. Yavuz Bingöl'ün rozetini MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz takmıştı. Ancak Bingöl, MHP'ye üyeliğinin yapılmadığını öğrendi.

"E-DEVLET'TEN ÖĞRENDİ"
Yerel Revizyon Gazetesi'ne konuşan Bingöl, “MHP’den istifa ettiniz mi?” sorusu üzerine "15 ay önce MHP’ye törenle geçmiştim ama MHP’ye hiç üye yapılmamışım. Ben de bu gerçeği e-devlet üzerinden yaptığım sorgulama sonucu öğrendim. Yani MHP’ye hiç üye yapılmadığım için MHP’den istifa etmem de söz konusu olamaz" dedi.

Bingöl, Yalova Belediye Meclis Üyeliğine bağımsız olarak devam ettiğini açıkladı. CHP’den istifa eden Yavuz Bingöl'ün, 15 ay önce düzenlenen törenle MHP’ye katıldığı açıklanmıştı.

mhp yavuz bingöl meclis üyesi istifa üyelik e devlet yalova