Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi mevkidaşı ile görüşmesinde Türk bayrağı krizi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede salona Türk bayrağı konulmadı. Çavuşoğlu, fotoğrafın küçük halini paylaşarak masadaki minik bayrakları gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan’ın ev sahipliği yaptığı "Orta ve Güney Asya: Bölgesel Bağlantısallık, Sınamalar ve Fırsatlar" konulu uluslararası konferansta bir dizi temaslarda bulundu. 

Çavuşoğlu'nun yaptığı görüşmelerden en çarpıcı olanı Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan ile yaptığı toplantıydı.

Ancak toplantıdaki bir detay dikkat çekti. Suudi Arabistan heyetinin kullandığı odaya sadece Suud rejiminin bayrağı konulmuş, Türk bayrağı ise masaya minyatür olarak iliştirilmişti. 

TOPLANTIDAKİ BAYRAK SKANDALININ DETAYLARI DAHA DA CAN SIKICI!
Diplomatik teamülleri yerle yeksan ederek Türkiye'yi adeta aşağılayan Suudi Arabistan, Türk bayrağını sadece sehbanın üzerine iliştirmesi tepki çekti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu odanın genel halini gösteren fotoğrafı paylaşmak yerine, kareyi küçülterek  sadece masadaki mini Türk bayrağını gösterir şekilde paylaşımda bulundu.

İşte o skandal fotoğraflar;



NE OLMUŞTU
Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'da Arap mevkidaşı Faisal bin Ferhan ile görüştü. Çavuşoğlu, görüşmeye dair sosyal medya hesabından "Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdik" paylaşımında bulunmuştu.

THY, Sedat Peker'i paylaştı, panikle 15 Temmuz gönderisini sildi!

suudi arabistan mevlüt çavuşoğlu türk bayrağı arap arabistan dışişleri