Mevlüt Çavuşoğlu'ndan açıklama: Türkiye Taliban'ı tanıyacak mı?

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör örgütü Taliban yönetimini tanıyıp tanımayacağına yönelik soruya cevap verdi. Çavuşoğlu, "Önce hükümetin nasıl kurulacağını görmemiz lazım" dedi.

Afganistan'da terör örgütü Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkelerin tanıyıp tanımayacağı merak konusuydu. Türkiye'de de hükümetin "Olumlu karşılıyoruz, Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla ters bir yanı yok" gibi açıklamaları olmuştu. Merak edilen konu hakkında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan açıklama geldi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Taliban yönetimini tanıyıp tanımayacağına yönelik soruya yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Önce hükümetin nasıl kurulacağını görmemiz lazım" dedi.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı;
"Kapsayıcı bir hükümet kuracağız' diyorlar. Gerçekten kapsayıcı bir hükümet kurulacak mı kurulmayacak mı bunu görmemiz lazım. Uluslararası toplumla birlikte hareket edeceğiz. Vereceğimiz mesajlar da atacağımız adımlar da koordine edilecek. Cuma günü NATO Dışişleri Bakanları toplantısı olacak. Uluslararası toplumla birlikte koordine edip birlikte hareket etmemiz lazım. Şu anda önceden bir karar vermek doğru olmaz."

çavuşoğlu afganistan taliban türkiye terör örgütü afgan kabil