Metropoll anketi: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener, Erdoğan'ı geçiyor!

TAKİP ET

Metropoll'ün son anket sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha fazla oy alıyor. Erdoğan'a karşı en yüksek oyu alan isim Ekrem İmamoğlu olurken farkı en çok açan isim ise Mansur Yavaş.

Metropoll Araştırma'nın her ay yaptığı 'Türkiye’nin Nabzı' anketinin Nisan ayı sonuçları açıklandı. Halka “Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusunu yönelten anketin sonuçları ise dikkat çekti.

Ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkan Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu isimlerinden yalnızca Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan daha az oy alıyor. Kılıçdaroğlu dışında diğer isimlerin tümü Erdoğan’ı geride bırakıyor.

EN ÇOK OYU ALAN İMAMOĞLU, FARKI EN ÇOK AÇAN YAVAŞ
İmamoğlu, Yavaş ve Akşener isimlerinin her biri Erdoğan’ı geride bıraksa da özellikle İmamoğlu ve Yavaş’ın Erdoğan’a yüzde 10’u aşan bir fark attığı göze çarpıyor.

Yüzde 49,7 ile en çok oyu İmamoğlu alırken, Yavaş yüzde 49,4 ile onu takip ediyor. Ancak Mansur Yavaş yüzde 0,3’lük bir farkla ikinci olsa bile Erdoğan’la arayı en çok açan isim.

Yavaş, Erdoğan’dan yüzde 11,9 oranında daha yüksek bir oy alırken İmamoğlu söz konusu olduğunda bu oran 10,9’a düşüyor.

İşte anketin sonuçları;

erdoğan ak parti seçim cumhurbaşkanı anket akşener imamoğlu chp iyi parti oy