Metropoll anketi: AK Parti ve MHP bloğunda çöküş, kararsız ve protesto oyları belirleyici!

TAKİP ET

Metropoll Araştırma, Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021 anketinin sonuçlarını açıkladı. Seçmenlere 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusunun yöneltildiği anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

Metropoll Araştırma, son anket sonuçlarını açıkladı. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranıyla Kararsız ve Protesto oylarının oranı çarpıcı bir sonuç ortaya çıkardı.

CUMHUR'DA ÇÖKÜŞ!
Seçmenlerin “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verdiği cevaba göre, iktidarı oluşturan Cumhur İttifakı'nın üyeleri AK Parti ve MHP'nin toplam oyu yüzde 35,8 iken, muhalefet partilerinin toplam oy oranı yüzde 43,6'ya çıktı.

KARARSIZ VE PROTESTO OYLARI 2. PARTİ OLUYOR!
Kararsız kalanlar yüzde 8.7, protesto oyu kullanlar yüzde 6 olurken ankete cevap vermeyenlerin oranı yüzde 5.9 çıktı. Toplam oy oranı ise yüzde 20,6 oldu.

Önümüzdeki ilk seçimde kararsız seçmenlerin ve protesto oy kullanacak olanların büyük bir önemde olduğu Türkiye’nin Nabzı Nisan 2021 anketinin sonuçlarında görülürken “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlar şöyle;

AKP yüzde 27,1
CHP  yüzde 18,3
İYİ Parti yüzde 10,7 
MHP yüzde 8,7
HDP yüzde 8,4
DEVA yüzde 2,2
SP yüzde 1,6
Gelecek Partisi yüzde 1,4
Diğer yüzde 1,0
Kararsız yüzde 8,7
Protesto oy yüzde 6,0
Cevapsız kalan yüzde 5,9


 

metropoll anket seçim anket sonucu chp ak parti iyi parti mhp oy sandık