Meteorolojiden il il kar yağışı uyarısı: İstanbul'da yılın ilk karı yağdı

TAKİP ET

Türkiye beyaza bürünecek. Meteoroloji son dakika itibarı ile lapa lapa kar yağacak illeri açıkladı. İstanbul'a yılın ilk karı Silivri'ye düşerken kuvvetli bazı illerde karın diz boyunu aşacağı belirtildi.

Meteoroloji 29 Ocak 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

Beklenen kar yağışı ay sonu itibarı ile Türkiye genelinde etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıkların 3 ila 5 derece daha düşmesi beklenirken yurt genelinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde kar etkili oluyor. İstanbul'da ise mevsimin ilk karı gece yarısı Silivri'ye düştü.

İşte yurtta hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA YILIN İLK KARI YAĞDI

İstanbul'da havaların soğumasıyla mevsimin ilk karı da düştü. Akşam saatlerinde etkili olan yağmur, Silivri'de gece yerini kara bıraktı. Uzun süredir beklenen kar yağışı yüksek kesimlere yağmaya başladı.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından dün akşam yaptığı açıklamada, İstanbul için dikkat çeken bir kar uyarısında bulundu. Ökten paylaşımında "Yarın akşam İstanbul'da kar ihtimali yüzde 84'e yükseldi. Hafif bir kar. Kuzey ilçeler daha şanslı. Radarın başında olacağım..." ifadelerini kullandı.