Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Sıcaklıklar hızla artacak

TAKİP ET

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre Mart ayının son günlerinde hava sıcaklıkları iyice artacak. Yağışlar ise belli bölgelerde hafif ve kısa süreli etkili olacak.

Yoğun kar yağışı etkisi altında geçen Mart ayının son günlerinde hava sıcaklıkları artışa geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre sıcaklıklar artmaya devam edecek.

Bugün kıyılarda 20 derecenin üzerine çıkacak olan sıcaklık değerleri hafta ortasından itibaren tüm yurtta yükselecek. Marmara Bölgesi’nin doğusunda sıcaklık değerlerinin 30 dereceye yaklaşması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege’nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Ege kıyı kesimi, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.
 

hava durumu meteoroloji sıcaklık yaz yağış yağmur