Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Kış bitiyor, havalar ısınacak

TAKİP ET

Meteoroloji son hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Tahminlere göre Türkiye'yi etkisi altına alan yaşlı hava hafta sonuna kadar devam edecek. Hafta sonu ise etkisini kaybetmeye başlayacak. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar yükselecek.

Nisan ayına sayılı günler kalmasına rağmen Mart ayındaki soğuk havalar bitmedi. Meteoroloji’nin hava durumu tahminlerine göre hafta sonundan itibaren kış bitecek.

Cumartesi günü yurdun önemli kısmında etkisini yitirecek yağışların ardından güneşli günler hakim olacak. Pazar günü ise yağışlar yurdun çok büyük kısmını terk ederken, hava sıcaklıklarındaki yükseliş sürecek. Kıyı şehirlerde 20 derecenin üzerinde sıcaklık değerleri görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Konya illeri ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; kıyı illeri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

hava durumu yağış kar sağanak sıcaklık karlı meteoroloji