Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Kar yağışına saatler kaldı!

TAKİP ET

Meteoroloji, son hava durumu tahminlerini paylaştı. Tahminlere göre bugün yağmur yurdu saracak. Yarından itibaren ise kar yağışı birçok şehirde kendini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son hava durumu tahminlerine göre Sibirya’dan gelecek soğuk hava dalgası yurdun hemen hemen tamamında kar yağışına sebep olacak. İstanbul ve Ankara’da 3 gün boyunca kuvvetli kar bekleniyor, İzmir’de ise bulutlu ve soğuk bir hava hakim olacak.

Baharın ilk ayı olarak kabul edilen mart ayı İstanbul için sert soğuklara sahne olacak. İstanbul’da 12 Mart tarihinde sıcaklıklar -1’e kadar inecek, Ankara’da -4 dereceyi görecek sıcaklık değerleri, Doğu Anadolu’da -7 dereceye kadar düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak; İç Ege, Toroslar mevkisi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

kar yağmur kar yağışı hava durumu meteoroloji yağış