Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Ankara ve İstanbul'a kar geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu açıkladı. Meteoroloji, İstanbul ve Ankara'da çarşamba gününden itibaren kar yağışının beklediğini açıklarken, 14 il için 'sarı kod' uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine düşecek. Salı günü için yurt genelinde yağış beklenirken, Meteoroloji başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Çarşamba günü birçok ile kar yağışı uyarısında bulundu.

SALI GÜNÜ YAĞIŞLAR BAŞLIYOR
Meteoroloji, Salı gününe dikkat çekti. Yurt genelinde yağış uyarısında bulunurken özellik Akdeniz bölgesine ‘kuvvetli yağış’ geleceği belirtildi.

İSTANBUL VE ANKARA’DA KAR BEKLENİYOR
Çarşamba günü ise başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde sabah saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra ise yağışların karla karışık yağmur ve kara döneceği tahmin ediliyor.

14 KENT İÇİN SARI KOD UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ocak Pazartesi günü için; Adana, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Rize, Tokat, Bayburt, Artvin, Gümüşhane, Mersin, Ordu, Sivas, Trabzon ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı verdi.

ankara istanbul meteoroloji kar kar yağışı hava durumu başkent