Meteoroloji'den yoğun kar açıklaması! Türkiye genelinde yağış bekleniyor, Kar ne zaman yağacak? İl il hava durumu

TAKİP ET

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin büyük bölümü sağanak yağışların etkisi altında. Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri sağanak yağışın etkisindeyken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı bekleniyor. 

Meteoroloji’nin yayınladığı hava durumu tahminlerine göre yurdu saran sağanak yağışlar birçok şehirde yerini kar yağışına bırakacak. Hava sıcaklıklarında yaşanacak hissedilir düşüşler yarın kendini gösterecek. Soğuk hava, hafta sonu da etkili olmaya devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Toroslar Mevkii, Batı Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; bugün Kırklareli, Tekirdağ, Mersin, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir, gece saatlerinde Adana, Adapazarı, Düzce, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli (20-60 kg/m²), Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli (50-85 kg/m²), Toroslar Mevkii’nde ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA VE İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI
Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre perşembe gününden itibaren İç Anadolu ve Doğu Anadolu'dan başlayarak kar yağışı etkili olacak. Cumartesi günü kıyı kesimler dışında tüm yurtta kar yağışı beklenirken, 20 Aralık pazartesi günü İstanbul'da da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

yoğun kar meteoroloji hava durumu kar sağanak kar kar yağışı karlı sağanak yağmur kar yağış ankara istanbul