Meteoroloji'den yeni uyarı: Yağışlar artıyor sel geliyor, 12 il için kar yağışı uyarısı! İşte hava durumu

TAKİP ET

Meteoroloji, yeni haftaya ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Tahminlere göre hafta ortasında yağış tüm yurdu sararken hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak. Ayrıca Doğu'da ve Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kar bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yayınlanan tahminlere göre Türkiye yağışlı bir hafta geçirecek. Yurdu batısından itibaren etkilemeye başlayacak olan yağışlar çarşamba günü tüm şehirleri saracak, doğu bölgelerde kar kendini gösterecek. Hava sıcaklıklarında ise 4 derece dolaylarında düşüş yaşanacak.

RÜZGAR VE YAĞMUR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, İstanbul çevreleri, Mersin ve Konya’nın batı kesimleri, Bolu ve Eskişehir’in güneyi ile Ankara’nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Trakya, Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Çarşamba günü Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar bekleniyor.

Meteoroloji, çarşamba günü ise birçok ile kar yağışı uyarısında bulundu. Buna göre; Erzincan, Gümüşhane, Bingöl, Bayburt, Erzurum, Hakkari, Muş, Bitlis, Ardahan, Van, Ağrı, Kars'ta kar yağışı bekleniyor. Perşembe günü ise kar yağışı beklenen iller şöyle; Kars, Gümüşhane, Ardahan, Erzincan, Van, Bayburt, Erzurum, Muş, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Iğdır.

meteoroloji mgm hava durumu hava yağmur sıcaklık sağanak fırtına hava nasıl