Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı: Hafta sonu hava durumuna dikkat

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu açıkladı. Tahminlere göre hafta sonu Türkiye'de soğuk hava etkisini sürdürecek. Kar yağışı görülen şehirlerin sayısı azalacak olsa da yağmur ve soğuk hava kendini gösterecek.

Kar esareti altında geçen haftanın sonuna gelirken Türkiye'de yağışlar ve soğuklar sürüyor. Meteoroloji’nin tahminlerine göre hafta sonu Türkiye’de soğuk ve yağışlı havanın etkisi devam edecek, yer yer kar yağışı yağmura dönse de hava sıcaklıkları büyük yükseliş yaşamayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, (Adıyaman hariç) Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

kar yağışı kar hava durumu soğuk yağmur yağış