Meteoroloji'den kar uyarısı: Hava durumu bir gecede değişecek!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu yayınladı. Tahminlere göre hava durumu bu gece değişecek ve yurda giriş yapan soğuk hava dalgası yarından itibaren etkisini artıracak. Meteoroloji'nin tahminlerine göre birçok kentte kar yağışı 5 gün sürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair son tahminlerini yayınladı. Türkiye’ye bir soğuk hava dalgası daha giriş yapıyor. Tahminlere göre bugün iç ve yüksek kesimlerde kendini gösterecek olan kar yağışı yarından itibaren yurdu saracak. İstanbul’da yarından pazara kadar kar yağışı bekleniyor, birçok şehirde ise 5 gün boyunca kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara’nın batısı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi, bu gece saatlerinde Trabzon’un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 

meteoroloji hava durumu kar kar yağışı soğuk yoğun kar hava sıcaklık