Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Kar yağışı tüm yurdu saracak, sıcaklıklar düşecek!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu yayınladı. Tüm yurdu etkisi altına alacak karlı ve soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Bugün İstanbul dahil birçok şehirde kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek.

Meteoroloji'den Türkiye’nin tüm şehirleri için yağış uyarısı geldi. Son tahminlere göre bugün yurdun tüm şehirleri yağışlardan etkilenecek. İstanbul’da kar yağışının kendini göstermesi beklenirken, Ankara ve İzmir’de ise yağmur görülecek.


Soğuk hava ve kar yağışı yarın da sürecek. Yarın İstanbul’da ve Ankara’da kar görülmesi beklenirken İzmir’de fırtına etkili olacak.

Meteoroloji’nin uyarısına göre: Yurt genelinde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi ile bugünden itibaren yağışların; Marmara Bölgesi'nden başlayarak iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların Marmara'nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

kar meteoroloji hava durumu istanbul kar yağışı yağış yağmur sağanak hava sıcaklık