Meteoroloji'den 35 il için uyarı: Sağanak yağış ve sele dikkat! İşte il il hava durumu...

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Aralık Salı günü hava tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre, 35 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Birçok ilde sağanak yağış beklenirken, vatandaşların fırtına ve sele karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz'de sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ
Meteoroloji tarafından Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Isparta, İzmir ve Muğla için turuncu kodlu uyarı yapılırken, yağışların kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Adana, Amasya, Artvin, Bolu, Çanakkale,Çankırı, Denizli, Giresun, Gümüşhane, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray, Karaman, Karabük ve Osmaniye illeri için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

SICAKLIK DÜŞÜYOR
Marmara ve Ege'de sıcaklığın 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

Rüzgarın genellikle Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

meteoroloji sağanak sağanak yağış sel yağmur hava durumu fırtına yağış sarı uyarı turuncu uyarı sağanak yağmur