Mete Horozoğlu, Türkiye'yi terk etti, oyunculuğu bıraktı! İşte yeni mesleği

TAKİP ET

Nefes filmindeki "Uyursan ölürsün" repliğiyle hafızalara Kazınan Mete Horozoğlu, Türkiye'yi terk etti. Horozoğlu'nun oyunculuğu da bıraktığı iddia edildi. Mete Horozoğlu hakkında 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma' iddiasıyla soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı çıkmıştı.

"Nefes: Vatan Sağ Olsun" filminde Mete Yüzbaşı, "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Soner karakteri ile hafızalara kazınan Mete Horozoğlu, geçtiğimiz yıllarda, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla soruşturmaya maruz kaldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Mete Horozoğlu hakkında, “Terör örgütü ile bağlantısı olduğuna dair delil olmadığı gerekçesiyle, kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi. 

Yaşananların ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşen Horozoğlu'nun oyunculuğu bıraktığı iddia edildi.

Gazeteci Arif Hür ünlü oyuncu hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Horozoğlu, uzun süredir ABD'de gözlerden uzak bir yaşam sürüyor. Son dönemde gençlere online oyunculuk atölyesi veren Mete Horozoğlu'nun oyunculuğu bıraktığı yönünde bir bilgi kulağıma geldi. Horozoğlu, bundan böyle genç oyuncu adaylarının mesleki yönden gelişimlerine destek olacakmış.

Horozoğlu'nun, kendisini arayıp sormayan bazı yapımcı ve yönetmenlere kırgın olduğu da konuşulanlar arasında...

Mete Horozoğlu'nun bir süredir dalış eğitimi aldığını da öğrendim. Horozoğlu, Los Angeles'ın güney kısmında yer alan Long Beach'de sık sık tüple dalış yapıyor. Uzun süredir setlerden uzak kalan Horozoğlu, huzuru Sualtı sporlarında bulmuş..."

METE HOROZOĞLU KİMDİR?
Mete Horozoğlu, 11 Ekim 1975 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ünlü oyuncu 46 yaşındadır.

İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Ankara'da okudu. Mete Horozoğlu . 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 2001/2003 yılları arasında Tiyatro Anadolu'da oyunucu olarak çalıştı. Mete Horozoğlu . 2002 yılında İstanbul'a yerleşti. 2003/2004 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'da 2004/2005 sezonunda Çığır Sahnesi Oyuncuları'da 2005/2006 ve 2006/2007 sezonlarında Semaver Kumpanya okamak üzere Tiyatrolar da çalıştı.

Mete Horozoğlu, İstanbul'a yerleştikten sonra birçok Televizyon ve sinema çalışmaları yaptı.

Yanık Koza dizisi ulusal çapta tanınmasını sağlasa da Öyle Bir Geçer Zamanki dizisindeki Soner karakteri ile tanındı. 'Muhteşem Yüzyıl Kösem', 'Kayıp' ve 'Nefes: Vatan Sağolsun' gibi unutulmaz projelerde de rol aldı.

 

mete horozoğlu nefes film oyuncu abd türkiye yurt dışı