Messi, Pele'yi geride bıraktı, tarihe geçti! Gözyaşlarını tutamadı...

TAKİP ET

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Arjantin formasıyla Bolivya karşı hat-trick yapan Lionel Messi, Pele'yi geride bıraktı ve tarihe geçti. Messi, maç sonrasında açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

Arjantin Milli Takımı'nın kaptanı Lionel Messi, milli formayla kariyerinde 79. golünü attı ve Brezilyalı efsane Pele'yi geçmeyi başardı. 34 yaşındaki Messi, Bolivya karşısında yaptığı hat-trickle tarihi rekorlarına bir yenisini daha eklemeyi başardı. Maç sonrasında açıklama yapan Messi, gözyaşlarını tutamadı.

Copa America 2021 şampiyonu Arjantin, Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Bolivya’yla karşı karşıya geldi. Arjantin’in 3-0 galip geldiği maçta takımının tüm gollerinin altına imzasını atan Lionel Messi, Brezilyalı efsane Pele’nin rekorunu da kırdı.

Milli takım formasıyla 79 gole ulaşan Messi, Bolivya karşısında yaptığı hat-trick’le birlikte Pele’nin iki gol önüne geçti. Lionel Messi’nin önünde yalnızca Brezilyalı efsaneler Marta (109) ve Cristiane (96) yer alıyor.

Maçtan sonra gözyaşlarına hakim olamayan Messi, “Çok gergindim. Bu başarıya ulaşmayı gerçekten çok istiyordum. Bunun için çok bekledim ve bu günün hayalini kurdum. Bunca bekleyişin ardından geldiği için çok eşsiz bir ân oldu. Bunu kutlamamamızın da daha iyi bir yolu olamazdı. Annem ve kardeşlerim trübündelerdi. Çok zor günler geçirdiler ve şimdi ise kutlama yapıyorlar. Çok mutluyum" dedi.

Daha önce milli takımla dört büyük final kaybeden Messi, 2014 Dünya Kupası’nda Almanya’ya boyun eğmiş, 2007, 2015 ve 2016’da Copa America finallerini kupaya veda ederek noktalamıştı. Son Copa America finalinde Brezilya’yı devirerek Messi’nin Arjantin formasıyla uzun süredir beklediği kupa hasreti de son bulmuştu.

messi lionel messi arjantin pele futbol spor