☰
✕

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tutuklandı

TAKİP ET

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Vahap Seçer tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Ekim'de operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 63 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltına alınan 60 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Seçer'in yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de tutuklandı.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar toplam 16 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. 7 şüpheli hakkında ev hapsi uygulanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yenişehir Belediyesi'nden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in de aralarında bulunduğu 6 kişi, Mezitli Belediyesi'nden ise Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Vahap Seçer'in tutuklama kararı, soruşturma kapsamında hakim karşısına çıkarılan son isim olmasının ardından verildi.