Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nde işçiler taş ve sopalarla birbirine girdi

TAKİP ET

Mersin'de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler arasında taşlı-sopalı kavga çıktı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Mersin'in Gülnar ilçesindeki Büyükeceli Mahallesinde inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin şantiyesinde işçiler birbirine girdi.

İddiaya göre Aydıner ve Sinerj isimli taşeron şirket elemanları, kendilerine ait malzemeler yüzünden tartıştı. Tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü.

Demir, tahta, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada, inşaat alanı adeta savaş alanına döndü. Yaklaşık 15 dakika devam eden kavga, güvenlik elemanları ile jandarmanın araya girmesiyle güçlükle önlendi.

AÇIKLAMA GELDİ: OLAYA NEDEN OLANLAR GÖZALTINA ALINDI
Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki kavga ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında yaşanan ve diğer gurubun da katıldığı olayda iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş'den yapılan açıklama şöyle:
“25 Haziran Cumartesi günü, Akkuyu NGS şantiyesindeki taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında bir grubun da desteklediği bir gerginlik yaşanmıştır. Olay yerine anında ulaşan güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından olaya müdahale edilmiş ve yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup, iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Akkuyu A.Ş'nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum, Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiş, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir.”

 

akkuyu nükleer santral akkuyu nükleer santrali kavga taş sopa