Merkez Bankası yıl sonu dolar kuru tahmini 8.57 TL oldu!

TAKİP ET

Merkez Bankası beklenti anketinde 2021 sonu dolar kuru beklentisi martta 7,95 TL iken nisanda 8.57 TL'ye yükseldi. Nisanda yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11.54'ten 13.12'ye çıkarken ve faiz oranı beklentileri de arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından reel ve finans sektöründen katılımcıların beklentilerinin derlendiği beklenti anketinin Nisan ayı sonuçları yayımlandı. Buna göre, Nisan'da yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 13,12 olarak belirlendi. Yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi ise 8,5749 olarak belirlendi.

Merkez Bankası (TCMB), 2021 yılı nisan ayı beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Ankette, yıl sonu enflasyon, faiz ve döviz kuru beklentileri, geçen aya göre yükseldi.

Mart ayında döviz kurunda yaşanan sert yükseliş sonrasında enflasyon beklentileri yukarı yönlü revize edildi. Anketten çıkan sonuca göre, Nisan'da yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 13,12 olarak belirlendi.

DOLAR BEKLENTİSİ HIZLI ARTTI
TCMB Beklenti Anketi'nde yıl sonu dolar/TL kuru beklentisine ilişkin hızlı yükseliş dikkat çekti. Buna göre Nisan anketinde yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi 8,5749 olarak kaydedildi. Mart anketinde bu beklenti 7,9455 olmuştu.

FAİZ BEKLENTİLERİ ARTTI
BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 17,56 iken, bu anket döneminde yüzde 19,03 olarak gerçekleşti.

TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 17,53 iken, bu anket döneminde yüzde 19,00 oldu.

dolar ekonomi faiz enflasyon merkez bankası kur döviz