Merkez Bankası'ndan yeni banknot duyurusu: Bugün tedavüle giriyor

TAKİP ET

Merkez Bankası, yeni 10 TL'lik banknotların bugünden itibaren tedavüle gireceğini açıkladı. Yeni 10 TL'lerde Şahap Kavcıoğlu ile Mustafa Duman'ın imzası olacak.

Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL'lik banknotları bugünden itibaren tedavüle gireceğini açıkladı.

TCMB'nin konu ile ilgili duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 1211 sayılı Kanun'un Bankaya verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu VI. tertip 10 TL'lik banknotlar bugünden itibaren tedavüle verilecek.

Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III., IV. ve V. tertip 10 TL'lik banknotlara kıyasla, VI. tertip 10 TL'lik banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'a ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

TEK FARK İMZALAR
Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V. tertipleriyle tamamen aynı. I., II., III., IV., V. ve VI. tertip banknotlar birlikte Tedavül edecek.

 

merkez bankası 10 lira türk lirası banknot para