Merkez Bankası'ndan Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşma açıklaması

TAKİP ET

BAE Veliaht Prensi'nin Türkiye ziyareti sonrasında Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Merkez Bankası, Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası ile iş birliği için mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Türkiye, 24 Kasım günü kritik bir görüşmeye ev sahipliyi yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'dan sorumlu tuttukları BAE Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile görüştü. Görüşmelerin ardından iki ülke arasında farklı alanlarda anlaşmalar imzalandı.

Bu anlaşmalardan biri de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında imzalanan anlaşma oldu.

TCMB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 24 Kasım 2021 tarihinde merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır”.

BAE Veliaht Prensi ile Erdoğan buluştu, sıcak para girişi başlayacak!

BAE Veliaht Prensi, Türkiye'de: İktidara yakın firmalar BAE ile anlaşmalar imzalamaya başladı!

BAE'nin kritik isminden Türkiye açıklaması

merkez bankası birleşik arap emirlikleri bae veliaht prens