Merkez Bankası, kredi kartı nakit avans kararında geri adım attı

TAKİP ET

Merkez Bankası, kredi kartından nakit avans kullanımını kaldıran düzenlemede geri adım attı. Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak.

Merkez Bankası bugün yeni bir talimatla kredi kartlarından nakit avans kullanımına ilişkin yeni düzenlemeleri bankalara iletti. Bu talimatla birlikte bireysel ve kurumsal kredi kartı kullanımlarında herhangi bir sıkıntı olmadığı vurgulandı.

Bankalara iletilen bildiriye göre, kredi kartı nakit avans çekimlerinde menkul kıymet tesisi zorunluluğu kaldırıldı. Aynı şekilde, kuyum harcamaları ve kredili mevduat hesaplarının kullanımında da herhangi bir makro ihtiyati tedbir uygulanmayacak.

Kişisel kredi kartlarından belirli limitin üzerinde yapılan nakit avans çekimi menkul kıymet tesisi uygulamasına tabi tutulmuştu. Aynı karar kuyum harcamaları için de geçerli kılınmıştı. Her iki başlık için de yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olma şartı getirilmişti.

Kredi kartına nakit avans ya da taksitli nakit avans maliyetleri aylık bazda yüzde 1,36 faiz ile TL cinsi en düşük borçlanmayı sağladığı için seçim öncesinde bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanalı haline gelmişti.

kredi kartı nakit avans