Merkez Bankası faizleri bir kez daha mı düşürecek! Erdoğan'dan imalı mesaj

TAKİP ET

Türk Lirası, dolar karşısında erimeye devam ederken, gözler yarın gerçekleştirilecek Merkez Bankası faiz toplantısında çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da faizlerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın yarınki Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi yapacağı beklentisinden dolayı dolardaki artış sürüyor. Türk Lirası neredeyse her dakika değer kaybetmeye devam ederken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'dan imalı açıklamalar geldi.

İlk önce TBMM'deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, faize karşı olduğunu vurguladı ve "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" dedi.

"BU YOLDA FAİZİ SAVUNANLA BERABER OLAMAM"
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz.”

Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”

"FAİZ İNDİRİMİ" SORUSUNA İMALI CEVAP
Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü açıklamalarınızdan Merkez Bankası yarın faiz indirecek sonucuna varabilir miyiz?" sorusuna cevap verdi.

Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bağımsızlığını konuşuyorsunuz, bırakın da bağımsız olarak kararını versin" ifadelerini kullandı.

erdoğan dolar ekonomi faiz enflasyon merkez bankası akp