Meral Akşener ve İYİ partilililer, Çin-Türkiye maçında Doğu Türkistan bayrağı açarak, Bozkurt yaptı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye-Çin arasında oynanan voleybol maçına damga vuran bir eyleme imza attı. Akşener ve beraberindekiler Doğu Türkistan bayrağı açarak "Türkistan Türk'tür Türk kalacak" sloganları atarak, Bozkurt işareti yaptı.

Milletler Ligi ikinci maçında A Milli Kadın Voleybol takımı, Çin ile karşı karşıya geldi. Maça, damgasını vuran olay ise Meral Akşener ve beraberinde İYİ Partilerin protestosu oldu. Maç oynandığı sırada, Doğu Türkistan bayrağı açan İYİ Partililer, "Türkistan, Türk'tür Türk kalacak" sloganlarıyla Çin'i protesto etti. O sırada partililerin Bozkurt işareti yapması dikkat çekti. 

AKŞENER MAÇI İZLEDİ
Ankara'da düzenlenen Milletler Ligi ikinci maçında A Milli Kadın Voleybol takımı, Çin ile karşı karşıya geldi. Maçı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de izlemeye gitti.

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı yüzyılın en büyük insanlık suçunu işleyen Çin'i protesto amacıyla İYİ Parti, maçta Doğu Türkistan bayrağı açtı.

EMNİYET MÜDAHALE ETMEK İSTEDİ
Emniyet görevlilerinin bayrağın açılmasına karşı müdahale girişimine parti yöneticileri engel oldu.

PROTOKOLÜN GERGİNLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ
Protokol tribününe yakın bir noktada oturan Akşener'in eylemi sonrasında, protokol tribünde oturanların gerginliği yüzlerine yansıdı.

TÜRKİYE MAÇI KAYBETTİ
Ankara'da düzenlenen Milletler Ligi ikinci maçında A Milli Kadın Voleybol takımı, Çin ile karşı karşıya geldi. Sultanlar, Çin karşısında sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

meral akşener meral akşener çin doğu türkistan çin maçı doğu türkistan bayrağı