Meral Akşener, siftah yapmayan kitabevinden bu kitapları aldı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Maltepe'de siftah yapamadığını belirten bir kitabevinden kitap satın aldı. İşte Akşener'in aldığı kitaplar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul programı kapsamında Maltepe ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Bir kitabevine giren Meral Akşener, dükkan sahibinin siftah yapamadığını söylemesi üzerine kitap satın aldı. Akşener, George Orwell’ın 1984 ve Grigory Petrov’un ‘’Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ kitaplarını aldı. 

O anların görüntüsünü paylaşan Murat Ağırel kitabevi sahibinin, Meral Akşener’e Gaspıralı İsmail’in kitabını hediye ettiğini söyledi.

GENÇLER TEST KİTABI FİYATLARINDAN DERT YANDI

Meral Akşener'le karşılaşan bir genç ise 3 kişilik odaya 6 kişi aldıklarını belirterek KYK yurtlarındaki kapasite sıkıntısına işaret etti. Test kitaplarının pahalılığından da dert yanan genç, "Test kitapları 150-160 lira. Nasıl alsınlar? Asgari ücret 5.500 lira. Emekli maaşı ile geçinenler var" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir börekçiyi ziyaret eden Akşener, gazetecilere börek ikram etti. Akşener’in, “2 buçuk yıldır esnaf geziyorum ben. Pandemi yoktu. O günden bugüne ne değişti” sorusuna börekçi, “Alım gücü düştü, hammadde fiyatları yükseldi. Nereye gidiyoruz belli değil. Toplam 6 kişi çalışıyoruz. Çok zor. Fiyatlar arttıkça müşteri şikayet ediyor. 2 gün önce iş yerlerinde elektriğe yüzde 50 zam geldi. Biz korkuyoruz fiyatlara 1 lira koyalım diye. İnsanlar nasıl alacak, alım gücü düştü” dedi. 

 

Meral Akşener kitap kitabevi