Meral Akşener, "Mansur Yavaş'ı aday yapacak" iddiasına yanıt verdi

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'ı aday yapacağı iddiası hakkında konuştu. İmza topladığı iddialarını yalanlayan Akşener, "Yalan haber. Bakın yanlış bile demiyorum, yalan diyorum' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım" açıklamasını gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise katıldığı bir canlı yayın programında Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin herhangi bir konuşma geçmediğini belirtmişti. 

"MANSUR YAVAŞ'I ADAY YAPACAKLAR" İDDİASINA YANIT

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun sahada cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş'ın adının öne çıktığını ifade etmesinin ardından kulisler de hareketlendi. 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtlayan Akşener, iddialara ilişkin "Daha önce de benzer şeyler olmuştu. Eylül ayı geldiğinde birileri İYİ Parti'yi linç etmek için harekete geçiyor. Kim yapıyor, nasıl yapıyor, neyi amaçlıyor anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Öte yandan; Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı göstermek için imza topladığı öne sürülen Akşener'in konu hakkında "Yalan haber. Bakın yanlış bile demiyorum, yalan diyorum." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş Meral Akşener