Meral Akşener'in ekonomi kurmayı Bilge Yılmaz: Genç işsizliğin en büyük nedeni Suriyeliler

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ekonomi kurmayı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Türkiye'de işsizlik sorunun en büyük nedeninin Suriyeliler olduğunu söyledi.

İYİ Parti'ye Aralık 2021'de katılan, Genel Başkan Meral Akşener'in danışmanı ve Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu.

Bilge Yılmaz, Türkiye'deki işsizlik sorunun en büyük nedeninin Suriyeliler olduğunu söyledi. Yılmaz, "Türkiye'de işsizlik sorunu aynı zamanda Türkiye'deki mülteci olayıyla da çok alakalı. Yurt dışından gelmiş insanlar çok kötü koşullarda çalışmayı kabul ediyorlar, bu da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, özellikle vasıfsız işçilere inanılmaz derecede kötülük yapıyor" dedi.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
"Kalbimiz kırılıyor, içimiz acıyor ama kötü yönetilen ülkeler kötüye gitmeye devam eder. İnsanların hayat standardı düşüyor, mutsuz oluyorlar, sağlıkları bozuluyor, maalesef Türkiye'de bunlar oluyor, daha da olacak. Maalesef Türkiye'de işsizlik sorunu aynı zamanda Türkiye'deki mülteci olayıyla da çok alakalı. Yurt dışından gelmiş insanlar çok kötü koşullarda çalışmayı kabul ediyorlar, bu da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, özellikle vasıfsız işçilere inanılmaz derecede kötülük yapıyor. Yani işsizlik sadece yatırım yapılmamasından kaynaklanmıyor, Türkiye'de ciddi sayıda kayıtsız insanın çalıştırılması da vatandaşların yaşamını zorlaştırıyor. Kaçak Suriyelileri çalıştırmak daha ucuz oluyorsa orada ciddi bir problem var, bunların da çözülmesi gerekiyor. İktidar değişikliğinden sonra ivedilikle çözülmesi gerekiyor çünkü zaman da çok dar, gittikçe problem büyüyecek ve bu insanlar daha kalıcı hale gelecek."

bilge yılmaz ekonomi meral akşener iyi parti işsizlik suriyeli mülteci sığınmacı